Hoeveel kost een website?

Dit is een vraag die iedereen zich stelt als ze van plan zijn om een website te laten bouwen.  Voor ons als websitebouwer is dit geen gemakkelijk vraag, want elke website is anders en vraagt dus ook een andere aanpak.  Om een prijs te kunnen plakken op het maken van een website moeten we precies weten wat het moet worden.  Dit kan gaan om een simpele informatieve website met 5 pagina's of een website met heel veel pagina's en verschillende modules erin.

Dit is een vraag die iedereen zich stelt als ze van plan zijn om een website te laten bouwen.  Voor ons als websitebouwer is er geen dit geen gemakkelijk antwoord, want elke website is anders en vraagt dus ook een andere aanpak.  Om een prijs te kunnen kleven op het maken van een website moeten we precies weten wat het moet worden.  Dit kan gaan om een simpele informatieve website met 5 pagina's of een website met heel veel pagina's en verschillende modules erin.
Los daarvan is er eerst nog de vraag hoeveel u als klant wilt uitgeven aan een website, want uw budget speelt natuurlijk ook een rol.

Naast de prijs hangt het ook af van wat je wil bereiken met de website.  Dit doel kan zijn:

  • Naambekendheid verwerven
  • Meer klanten aantrekken
  • Informatie geven
  • Gegevens verzamelen om nieuwsbrieven te versturen of bezoeken te plannen
  • Producten verkopen via een webshop

Eenmaal deze zeer belangrijke vragen beantwoord zijn, dient u als klant ook rekening te houden met e-marketing, want wat bent u tenslotte met een aantrekkelijke website als u weinig bezoekers heeft.  Daarom raden we de klanten ook steeds aan om door ons een e-marketingstrategie te laten uitwerken, zodat u door SEO (Search Engine Optimalization) en/of SEA (Search Engine Advertising) meer bezoekers naar uw site krijgt.

Hiervoor moeten we eerst een zoekwoordenanalyse doen waarbij we rekening houden met enkele factoren:

  • welke doelgroep?
  • welk product of dienst biedt u aan?
  • wat is uw doel?

Bij ctrl IT kunnen we u helpen om dit volledige proces van begin tot einde tot een goed einde te brengen.  Contacteer ons gerust voor een vrijblijvend gesprek!